marți, 30 decembrie 2008

Gandul meu versus Random

Sunt sigur ca printre cei care bantuie acest blog, sunt destui aceia care au vizionat filmul documentar The Secret, in care este prezentata o idee filozofica care pare a fi confirmata de teorii si experimente stiintifice de avangarda, si anume, faptul ca prin "puterea gandului" putem determina intr-o anumita masura, rezultatele evenimentelor din viitor. Va mai amintiti probabil exemplul cristalelor de gheata care au capatat o structura cristalina perfecta dupa ce un calugar a meditat asupta lor sau experimentul in care cateva mii de persoane, au "meditat sistematic" o anumita perioada de timp, pentru a incerca sa diminueze numarul infractiunilor dintr-o metropola americana.

Sincer sa fiu, nu stiu ce sa zic despre rezultatele prezentate in The Secret, dar cred ca toate lucrurile din Univers se afla in permanenta legatura, iar gandul omului nu face exceptie. Nu stiu in ce masura noi, oamenii, suntem pregatiti sa acceptam o astfel de idee. Nu stiu exact in ce consta aceasta "putere".

Totusi, eu unul, nu am de gand sa ignor aceasta posibilitate. Pentru inceput am conceput un mini-experiment. Am folosit un generator aleator de 0 si 1. Acesta genereaza random un sir de 100 de cifre - 0 si 1. Apoi aduna toate elementele sirului. Rezultatul determina amplitudinea unui punct pe un grafic. In total sunt generate 100 de astfel de puncte pe acest grafic.

La final se face media aritmetica a celor 100 de valori. In mod "normal" aceasta se invarte in jurul valorii 50. Incercati sa obtineti rezultate consecutive, cat mai departe de aceasta valoare.

http://concept-w.com/youcanchoose.html

Astept pareri si sugestii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate